همه چیز درباره چای ماسالا
یک فنجای چای خوشطعم و معطر در هر زمانی معجزه میکند. نوشیدن چایی که دارای خواص درمانی است، ضمن اینکه خستگی را از تنوبدن شما دور میکند، منجر به حفظ سلامتی نیز میشود. ما دراین مقاله از وبسایت ارس کوه برایتان درباره چای ماسالا خواهیم گفت.
اگر تا به امروز تجربه نوشیدن چای ماسالا را نداشتهاید، این مطلب را تا قسمت پایانی مطالعه کرده و هر چه سریعتر برای تست کردن این چای فوقالعاده خوشطعم و خوشبو اقدام کنید. لازم به ذکر است که میتوانید چای ماسالای آماده، از فروشگاه اینترنتی ارس کوه خریداری کرده و طعم لحظههای زندگی خود را رنگوبوی متفاوت ببخشید.
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا دارای طعم بینظیر و متفاوتی در مقایسه با سایر نوشیندیها است. طعم متفاوت این چای وابسطه به ادویههای خاصی است که در تهیه آن مورد استفاده قرار میگیرند. جالب است بدانید که به چای ماسالا چای ادویهدار نیز میگویند که در گذشته فقط سلاطین و افراد داری مقام و منزلت، سعادت نوشیدن آن را داشتند. در حال حاضر چای ماسالا طرفداران خاص خود را داشته و در منو اکثر کافهها میتوانید اینچای معطر را مشاهده کنید. قدمت اینچای به هزاران سال پیش برمیگردد و میتوانیم بگوییم که از 9 هزار سال پیش نوشیدن چای ماسالا در هندوستان مرسوم بوده است.
همه ما به خوبی میدانیم که هند مهد ادویههای متفات، سرد و گرم است. پیدایش چای ماسالا نیز در هندوستان بوده و نوشیدنی محبوب شهروندان هندی محسوب میشود. در ادامه اطلاعات مفیدی درباره این چای بدون کافئین و خواص آن برایتان خواهیم گفت.
بررسی ترکیبات چای ماسالا
قبل از نوشیدن چای ماسالا، بهتر است که بدانید این چای از چه ترکیباتی درست شده است. ممکن است برخی از ترکیبات چای ماسالا برای سلامتی شما مفید باشند و بهعکس برخی برایتان مفید باشند. در نتیجه شناسایی این ترکیبات ضرورت ویژهای دارد.
موارد زیر از جمله مهمترین ترکیبات موجود در چای ماسالا محسوب میشوند که عبارتاند از:
هل، گرانترین ترکیب چای ماسالا
یکی از مواد مغذی و مفیدی موجود در چای ماسالا هل سبز است. بدون شک شما از طعم و بوی هل اطلاع داشته و میدانید که سه نوع هل وجود دارد. هل سیاه و سفید در ترکیب چای ماسالا کاربردی نداشته و هل سبز به دلیل طعم و عطر نسبتاً تند در این چای موجود است. یکی از خواص مهمی که گیاه هل دارد، تاثیر مثبت آن به هضم غذا و گوارش است. از طرفی مصرف مواد غذایی که دارایرهل هستند، منجر به از بین رفتن بوی بد دهان میشوند. از دیگر خاصیتهای هل میتوان به بادشکن و گرمابخشی آن اشاره کرد.
جوز هندی، ماده عطر دهنده ماسالا
از دیگر ترکیبات موجود در چای ماسالا میتوان به جوز هندی که طعم دهنده قویی است، اشاره کرد. این ادویه دارای طبع گرم بوده و برای اعصاب و سیستم گوارشی مناسب است. جالب است بدانید که جوز هندی تاثیر بسزایی در اعصاب و سیستم گوارشی داشته و منجر به کاهش دردهای دندان و مفاصل به صورت موقت میشود.
رازیانه با خواص دارویی منحصربهفرد
رازیانه طبیعی نیز از ترکیبات مفید چای ماسالا است. ارزش غذایی و درمانی رازیانه بسیار بالا بوده و از خواصرآن میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ضدنفخ؛
- جوانکننده پوست؛
- ضدبلغم و صفرا؛
- دارای استروژن بالا؛
- ملین و مسهل؛
- رفع آسم و سرفه.
توصیه میکنیم که در دوران بارداری و شیردهی از مصرف رازیانه پرهیز کنید، زیرا برای سلامتی شما و فرزندتان مضر است.
دارچین با طعم و طبع گرم
همه افراد با طعم گرم دارچین آشنایی لازم را دارند. این ماده مفید نیز در ترکیبات چای ماسالا موجود است. موارد زیر از جمله خواص مهم دارچین موجود در چای ماسالا محسوب میشوند:
- طعمدهندگی بالا؛
- ضدآلزایمر؛
- موثر در کاهش وزن؛
- و سایر موارد دیگر.
بادیان ختایی، ترکیب ناشناخته ماسالا
کمتر کسانی هستند که درباره بادیان ختایی اطلاعی داشته باشند. این ماده از ادویههای محبوب مصر باستان محسوب میشود و طعم شیرینی دارد از خواص بادیان میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ضدنفخ؛
- رفع اسپاسمهای روده؛
- کمک به هضم و گوارش غذا؛
- تسکین سرفه و گلودرد.
زنجبیل، پرخاصیتترین ادویه ماسالا
زنجبیل از جمله ادویههایرموجود در چای ماسالا است که طبعی خشک و گرم دارد. این ماده بسیار انرژی دهنده و آرامبخش است و سیستم گردش خون بدن را تقویت میکند.
فلفل سیاه، ادویه خشک و گرم
جالب است بدانید که فلفل سیاه از دیگر ترکیبات چای ماسالا محسوب میشود. فلفل با طبعی گرم و خشک نوعی ماده قابض و محرک بوده و از بدن شما در فصول سرد مراقبت میکند.
وانیل، طعمدهنده چای ماسالا
لازم به ذکر است گه وانیل ترکیب اصلی چای ماسالا نیست. از این ماده در برخی مواقع برای طعمبخشی به چای ماسالا استفاده میکنند. البته دقت داشته باشید که از میخک نیز میتوانید به صورت اختیاری برای ترکیبات چای ماسالا استفاده کنید.
طرز تهیه چای ماسالا
دقت داشته باشید که چای ماسالا را به روشهای متعددی میتوان تهیه کرد. ما در این مقاله یکی از سادهترین روشهای تهیه چای ماسالا در منزل را برایتان شرح میدهیم.
مواد موردنیاز برای تهیه چای ماسالا:
- ۲۰ عدد دانه فلفل سیاه؛
- ۵ عدد دانه هل سبز؛
- یک عدد چوب دارچین؛
- یک عدد بادیان ختایی؛
- ۱۰ سانتیمتر زنجبیل تکهتکه شده؛
- ۲.۵ لیوان آب یا شیر پرچرب؛
- دو سوم قاشق چای سیاه؛
- ۲ تا ۳ عدد میخک؛
- ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری شکر یا عسل در صدرت تمایل.
برای تهیه چای ماسالا کلیه ادویههای نامبرده باید به صورت کاملاً پودر شده باشند. بهتر است که ادویهها را آسیاب کرده و در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و سپس آب یا شیر را اضافه کنید.
ظرف بزرگ را به مدت ۲۰ دقیقه به روی حرارت قرار میدهید. باید دقت داشته باشید که حرارت زیاد منجر به تلخی ادویهها نشود و دمای مواد به نقطه جوش برسد.
پس از گذشت ۲۰ دقیقه چای سیاه را افزوده و ده دقیقه صبر کنید تا در مواد حل شود. حال چای ماسالا آماده است و میتوانید با عسل و یا شکر نوش جان کنید.
اگر زمان و حوصله کافی برای درستکردن چای ماسالا به روش سنتی و خانگب ندارید، راهکاری برایتان داریم. با خرید چای ماسالا مرغوب و باکیفیت از ارس کوه میتوانید از نوشیدن این چای متفاوت نهایت لذت را ببرید.
بررسی خواص چای ماسالا
همانطور که مشاهده کردید، برای تهیه چای ماسالا از مواد و ترکیبات زیادی استفاده میکنند. هر کدام از این مواد به تنهایی خواصی دارند که برایتان ذکر کردیم. حال برایتان درباره خواص کلی چای ماسالا خواهیم گفت.
خواص مهم چای ماسالا به شرح زیر است:
پیشگیری از دیابت و سرطان
نوشیدن یک فنجان چای ماسالا در طول روز میتواند تاثیر بسزایی در سلامت شما داشته باشند. استفاده روزانه از این چای منجر به پیشگیری از سلولهای سرطانی در بدن شما میشود. از طرفی نوشیدن چای ماسالا برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است
نوشیدنی گرم در فصول سرد
چای سیاه دارای مقداری کافئین است و این ماده در چای ماسالا وجود ندارد. در روزهای سرد زمستان چای ماسالا نوشیدنی گرم و مفیدی برای شما است. این نوشیدنی گرم تاثیرات مثبتی به روی متابولیسم و سوختوساز بدن شما دارد.
بهبود دردهای عضلانی
اگر جزء افرادی هستید که دائماً دچار گرفتگی عضلات میشود، چای ماسالا به راحتی قادر به رفع مشکل و خستگی شما است. به دلیل آنتیاکسیدانهای موجود در این چای خستگی را فراموش کرده و به سایر برنامههای زندگی خود میپردازید.
چای ماسالا و پیشگیری از سرماخوردگی
از آنجایی که چای ماسالا طبعی گرم دارد از گرفتگی بینی و سرماخوردگی نیز جلوگیری میکند. از طرفی مصرف روزانه چای ماسالا پوجب تقویت سیستم ایمنی بدن شما میشود.
کاهش درد قاعدگی بوسیله چای ماسالا
مصرف این چای در دوران قاعدگی نیز بسیار مفید است. این چای خاصیت ضدالتهابی داشنه و اثرات آرامشبخش به سیستم عصبی نیز دارد.
چای ماسالا و لاغری
اگر قدری اضافه وزن دارید بهتر است که چای ماسالا را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
جلوگیری از نفخ شکم
مصرف چای ماسالا از نفخ شکم نیز جلوگیری کرده و از طرفی منجر به سهولت در هضم غذا نیز میشود. مصرف روزانه دو فنجان چای ماسالا منجر به کاهش وزن و بهبود عملکرد سیستم گوارش شما میشود.
ممکن است این سوالات را درباره چای ماسالا داشته باشید:
آیا چای ماسالا موجب کاهش وزن میشود؟
بله، چای ماسالا سوخت و ساز بدن را سرعت و بهبود بخشید و منجر به کاهش وزن میشود. برای کاهش وزن میتوانید چای ماسالا را با عسل طبیعی و یا بدون شکر بنوشید.
چای ماسالا با شیر درست میشود یا آب؟
انتخاب اینکه چای ماسالا را با شیر درست کنید یا آب، کاملاً سلیقهای است. اگر اضافه وزن دارید بهتر است که به جای شیر پرچرب از آب برای تهیه چای ماسالا استفاده کنید.
بهترین زمان برای نوشیدن چای ماسالا چه زمانی است؟
هر زمانی که تمایل داشته باشید میتوانید برای نوشیدن چای ماسالا اقدام کنید. توصیه میکنیم که در مصرف چای ماسالا نیز زیادهروی نکنید. موارد زیر بهترین زمان ممکن برای نوشیدن این چای محسوب میشوند:
- پیش از شروع دردهای قاعدگی؛
- مدتی پس از صرف غذا؛
- پس از ورزش و فعالیت بدنی سنگین؛
- در زمان افزایش فشار و قند خون؛
- به هنگام داشتن دردهای عضلانی؛
- در زمان سرماخوردگی.
آیا نوشیدن چای ماسالا در بهبود سرماخوردگی موثر است؟
بله، چای ماسالا موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شما شده و به بهبود روند سرماخوردگی کمک بسزایی میکند.
آیا در دوران بارداری میتوان از چای ماسالا استفاده کرد؟
خیر، به دلیل وجود رازیانه در چای ماسالت مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود.
جمع بندی و سخن پایانی
در این مقاله از وبسایت ارس کوه برایتان درباره چای ماسالا گفتیم. حال با توجه به اطلاعات مفیدی که درباره خواص و ترکیبات چای ماسالا به دست آوردهاید، قادر به خرید این محصول از سایت ارس کوه هستید.امیدواریم طعم لحظههای زندگیتان مشابه طعم چای مارسالا لذیذ و معطر باشد.
دقت کنید:
این مقاله فقط برای اهداف آموزنده است و نباید به عنوان توصیه پزشکی تلقی شود. کسانی که هر گونه سوال مرتبط با سلامتی دارند باید با یک متخصص پزشکی تماس بگیرند.